Vanliga frågor och svar

Om olyckan är framme och du behöver uppsöka läkarvård rekommenderar vi Medexpress Urgent 2200 Tamiami Trail. Medexpress är en walk-in-clinic med effektiv och snabb service. Glöm inte att ta med pass eller körkort samt kreditkort då du betalar på plats. Besöket kostar cirka 120 dollar samt kostnader för eventuell medicin. Spara kvittot för besöket vid en eventuell uppgörelse med ditt försäkringsbolag hemma i Sverige.

Det är kutym att ge dricks i USA. De flesta servitriser har minimilön och dricksen är nödvändig för dem. Här finns ingen exakt regel men har man fått god mat och god service, lägg en slant extra!

I stort sett kan du betala med kort överallt. Lite kontanter kan dock vara bra att ha vid t.ex dricks eller parkering.

Tips är att hyra bil hemifrån via https://www.rentalcars.com – Hemifrån kan du välja vilken flygplats du vill resa till och från och du får via denna 3:e part ett mycket bättre pris än om du går direkt till uthyraren. Extremt viktigt är att ange huvudförare helt rätt, det går inte att ändra på plats! Här väljer du sedan vilken bil som passar ert sällskap och kan välja olika ”dealar” som ”additional driver” i priset om ni är många som vill/kan köra.

Kan kosta pengar, se om det finns parkeringsautomat. Om ni åker till Boca Grande kostar det 6 dollar/bil att vara där under dagen, ha dem gärna i kontanter. Det är därefter gratis parkering på hela ön. I Sarasota county är det alltid fri parkering. Manasota Key har parkeringsautomater (kontanter eller kort).

Inte tillåtet på stranden, men de flesta använder plastskydd runt ölburkar och flaskor och då blir det “legitimt”. Var restriktiv med alkohol på allmänna platser.

Du är på semester och väljer vad du klär dig i. Golfbanor har kanske något striktare dress-code än i Sverige. I alla affärer och restauranger även på beachen krävs skor och tröja. I USA byter man vanligtvis inte om på stranden offentligt, de allra flesta beacher har omklädningsrum i samband med toaletter.