Siesta Key

Siesta Key är framröstad som USA:s bästa strand. Den har kilometervis med kritvita stränder och vackra snäckor. Perfekt att strandpromenera längs med det turkosa rogivande havet. Sarasota down-town bjuder på många charmiga och genuina restauranger. I Sarasota hittar du också en mall som heter Ellington för dig som gillar märkeskläder.

Gasparilla Island – Boca Grande

Denna lilla ö ligger ca 15 minuter från Rotonda och går nästan inte att beskriva i ord! Hänförande paradis med en charmig liten stadskärna att promenera i, köpa souvenirer och äta goda luncher. På ön finns dessutom en golfbana längs med havet. Ön är också känd för sitt gamla ”light house” som är avporträtterat på många bilder från det gamla Florida.

Venice Beach

Ännu en härlig strand med långa stränder och strandpromenader. Strax ovanför Venice beach sträcker sig en strandpromenad med mängder av charmiga butiker och restauranger. Ett resmål över
dagen för dig som vill utforska Venica och inte bara stranden.

Fort Myers

Fort Myers ligger ca 1 timmes bilfärd från Rotonda. Fort Myers Beach har långa pirer med fiske och du har chans att se delfiner leka i vattnet. Det är ett ställe som är turistrikt och om du gillar att ha många alternativ att göra och mycket människor att titta på är detta ett ställe för er. Mängder av mat, butiker och musikbarer.

I Fort Myers hittar du västkustens största outlet Miramar. Se bara till att du vet vart du parkerar bilen Innan du går in då det finns ca 12 in/utgångar och man går lätt vilse. Här finns allt för märkes- nörden och man kan göra riktiga fynd. Om man verkligen gillar att shoppa kanske man ska lägga hela dagen här så man hinner med att fynda och inte missar något.

Sanibel Island

Strax utanför Cape Coral ligger en paradisö som heter Sanibel. Ön är känd för alla sina snäckor och folk kan gå här i dagar och leta unika snäckor. Här är fint och lugnt och en rekommendation är att hyra något för en natt för att riktigt utforska den vackra ön.

Pine Island

Ytterligare en vacker ö från det gamla Florida, fullt med pastellfärgade hus, barer och affärer i lummig miljö. Denna ö har ingen strand utan många kanaler med restauranger och mysiga små hotell där man kan njuta av natur och Floridas sanna själ.

Manasota Key

Med endast 15 minuters körtid från huset ligger Manasota Key. En underbar strand med Tiki Bar, pizzerior samt några mysiga restauranger med live musik och god mat ett stenkast från havet! Hit åker man gärna för att se solnedgångar och ta ett eftermiddagsdopp. En perfekt strand för skim-boards och surfing de dagar då det blåser lite. Stranden Englewood Beach övergår till Stomp Beach dit man ska åka på morgonen för att hitta haj-tänder då de kommit in med tidvattnet. Manasota beach har gratis yoga varje dag kl 08.30-09.30.